Over mij

BIOGRAFIE MANDY MULDER

mandyTijdens mijn opleidingen, stages en werkzaamheden heb ik gezien hoe belangrijk educatie, voorlichting en coaching is op het gebied van gezondheid en leefstijl advies.

De ontwikkelingen die ik hierin heb doorgemaakt zijn begonnen in 2005 op de Pabo te Hengelo. Tijdens stages ontdekte ik dat kinderen vaak geen idee hebben wat gezond zijn betekent en ook ouders geven hierin vaak het verkeerde voorbeeld. Van calorierijke tussendoortjes in de pauze tot vette traktaties bij verjaardagen. Ook de afname aan beweging door het inkorten van het buitenspelen en de gymtijd zorgt voor een grotere kans op overgewicht in de toekomst.

mandyDit heeft mij doen besluiten om na afronding van de PABO te beginnen met de opleiding Sport en Gezondheid aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Hier heb ik veel kennis opgedaan over leefstijl, personal training, voeding en gezondheid. Tijdens praktijk stages heb ik leefstijlprogramma’s opgezet voor en uitgevoerd met zowel kinderen als volwassenen. Ook ben ik gecertificeerd Personal Trainer en daarnaast gespecialiseerd in gedragsverandering en gewichtscontrole.
Na het behalen van mijn diploma heb ik 2,5 maand gewerkt op een zomerkamp in Amerika met meiden met overgewicht. Daar heb ik alle kennis en kunde opgedaan tijdens mijn studies in de praktijk kunnen brengen en één van de mooiste ervaringen van mijn leven opgedaan. Naast het begeleiden en steunen van een groep meiden heb ik ook de dans- en fitnesslessen verzorgd.
Van jongs af aan heb ik veel gedanst en natuurlijk als klein meisje op ballet gezeten. Het bedenken van dansjes en het lesgeven is  op jonge leeftijd ontstaan.
Op mijn 15e ben ik begonnen met lesgeven bij Olympic Gym in Hengelo. Het begon met kids aerobics en is uitgegroeid naar Streetdance, Bodyjam, Sh’bam en Zumba lessen voor jeugd en volwassenen. Door groeiende deelnemersaantallen en goede recensies heb ik onder andere workshops voor het Girlz4Sportz evenement in Hengelo, Impact voor LesMills en de warming up voor de Ladies Run in Groningen mogen doen. Daarnaast heb ik gewerkt met de programma directeur van LesMills Bodyjam, Gandalf Archer, aan promotiefilmpjes voor de zender MTV.

Mijn doel is om klanten na mijn les met een voldaan en blij gevoel naar huis gaan te laten gaan. Pas dan is mijn missie geslaagd!

Curriculum Vitae